Taberele de Ayurveda

Meteoterapia

Conventional si neconventional

Perspectiva ayurvedica

Renuntarea la fumat

Batoane energizante

Vitamina B

Consumul de apa

Ghimbirul cu miere

Ghimbirul - un valoros remediu

Mierea - nectarul zeilor (1)

Mierea - nectarul zeilor (2)

Beneficiile apei

Va invitam sa va inscrieti pentru a primi informatii despre Ayurveda

Renuntarea la fumat

ARTICOLE RECENTE

Inscrieri

Renuntarea la fumat

INSCRIERI

Activitatea educativa

Subiecte abordate

Renuntarea la fumat

CURS DE AYURVEDA

Dovleacul

Modalitati practice ayurvedice

Puterea vindecatoare a muzicii

Relaxarea si memoria

Raspunsurile organelor la emotii

Bolile si factorii psihici

Atitudinea benefica

Beneficiile terapiei prin ras

Frumusete feminina

Plante pentru transmutare

O viata fericita

Influenta culorilor

Culoarea plantelor

Relaxarea si memoria

Ayurveda sistem de vindecare

Curele de clorofila

Fructele uscate

Dejunul Kolath

Starile vindecatoare

Renuntarea la fumat

RECOMANDARI

Renuntarea la fumat

Actualitate

O descoperire interesanta

Poluarea si sanatatea

Cuptorul cu microunde

Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat

Remedii naturale

Apa de mare

Imbratisarea arborilor

Seva de vita de vie

Ghimbirul

Puterea vindecatoare a muzicii

Alimentatia echilibrata

Alimentatia si longevitatea

Cristaloterapia

Terapia cu apa de izvor

Cursul de Ayurveda Bucuresti

sala de curs Obor, str. Otesani 16

Cursuri de Ayurveda

Curs de Ayurveda Cluj Napoca

Str. Balea nr. 9K, 0742-242.422.

Curs de Ayurveda Braila

0723.507.093, 0727.724.815

Curs de Ayurveda Drobeta  0723.308.683.

Brasov - medicina generala

dr. Cimpean Cristina

0747.074.081. 0733.054.804.

cimpean_cristina@yahoo.com

Consultatii de specialitate

Bucuresti - nutritie

Centrul de nutritie Anima

0745.09.89.11.

Iasi - medicina generala

Cabinet Asclepios

dr. Ina Petrea, 0721.777.330

Ziua Ayurvedei

You Tube

Cluj - medicina generala

Cabinet Hridaya

dr. Aurora Repede, 0740.130.880.

Renuntarea la fumat

Evenimente

Congres de Ayurveda

Tabara de Ayurveda

Concurs de Ayurveda


Concurs Renuntarea la fumat

Articole de actualitate

Aloe

Coronita

Hranirea pielii

Lipicioasa

Cunoasterea Ayurvedei

Termoterapia

Biosignalistica


Renuntarea la fumat

REFERINTE

Renuntarea la fumat
Acasa

AMN-ROMÂNIA

Beneficiile consumului optim de apă pentru sănătatea omului

Creierul uman

Creierul uman conţine 90% apă, la fel ca şi neurotransmiţătorii fără de care informaţiile nu ar mai putea fi transmise către organe. De aceea atunci când nu bem suficientă apă, senzaţia de sete dispare. Datorită deshidratării, mesajul de a bea apă nu se transmite corect. Setea nu mai este percepută, dar apar alte fenomene nedorite, de exemplu dureri musculare, oboseală, ameţeală, senzaţie de foame. Primii afectaţi sunt rinichi, apoi pielea şi totodată scade puterea de concentrare.

Modul de comunicare dintre celulele trupului este de tip bio-laser. Există apă în interiorul celulei şi apă în afara ei. Schimbul dintre acestea purifică celula şi o ajută să funcţioneze corect. Când însă membrana celulară nu mai este bine hidratată, trupul declanşează un mecanism de urgenţă, iar celula respectivă va fi îmbrăcată suplimentar într-o peliculă protectoare formată din colesterol, pentru a împiedica uscarea. În acest fel organismul nostru se protejează de deshidratare.

Rolul apei în organism

Studiile efectuate au arătat că, în 90% din cazuri, colesterolul scade în 21 de zile de băut apă corect. Ceea ce înseamnă că în acelaşi procent el creşte ca urmare a deshidratării. Beneficiile consumului de apă se văd şi la nivelul cartilagiilor şi al oaselor. Când cartilagiul pierde apă începe să doară. La fel, multe dintre durerile de oase, precum şi sindromul de alunecare a discului lombar sunt cauzate tot de deshidratare. De asemenea, problemele legate de vasele de sânge sunt lipsa unei bune hidratări.

În  organism fiecare celulă, fiecare componentă luptă pentru a supravieţui ceea şi prin asta menţine în viaţă întregul organism. Sângele nu face excepţie de la acest principiu, de aceea este extrem de important să bem apă cu o jumătate de oră înainte de masă. În acest fel sângele nu va mai extrage apa din organele vitale pentru a realiza procesul de digestie.

Durerea de cap şi foamea continuă sunt semne ale deshidratării. Un pahar de apă nu foarte rece, (cu 10 grade mai puţin decât temperatura corpului) băut încet atunci când ne doare capul poate fi cel mai bun remediu. În majoritatea cazurilor durerea de cap trece la 10-15 minute după ce am terminat de băut apa. Putem proceda la fel şi când ne e foame. Dorinţa de a mânca se reduce foarte mult şi ne vom simţi în plină formă.

Pentru a aprecia rolul apei în menţinerea sănătăţii trupului şi nu numai, este important să înţelegem că de fapt lumea înconjurătoare şi trupul omenesc sunt alcătuite din substanţe cristaline. Trupul uman este cristalin ca structură. Iar elementul cu cea mai mare preponderenţă în trup este apa, care nu este altceva decât un cristal lichid, la fel ca şi sângele. De aceea este important să bem apă de izvor. Apa din surse nesigure sau de la robinet poartă nu doar încărcătura chimică ci şi informaţia tuturor elementelor toxice cu care este impurificată.

Plantele medicinale

Maceratul la rece din plante medicinale binefăcătoare este o alternativă favorabilă. Ne poate da o stare de bine la nivelul întregului trup şi va fi încărcat cu calităţile specifice ale fiecărei plante în parte. De exemplu, putem folosi în mod curent macerat din frunze de busuioc, mentă, salvie, roiniţă, muşeţel, salcâm, soc, gălbenele, coada şoricelului, etc.

Apa necesară zilnic o putem asimila şi din fructe, legume sau sucuri naturale. Nu putem impune o limită de 2 litri pe zi pentru că sunt persoane care simt nevoia să consume mai mult decât 2 litri, iar altele mai puţin. Necesarul apă variază în funcţie de mai mulţi factori, activitate, greutate corporală, vârstă.

Recomandări practice

O modalitate de a afla cantitatea de lichid de care organismul nostru are nevoie pentru a funcţiona normal este să facem un calcul simplu: împărţim greutatea corporală la 30. În felul acesta vom obţine exact cantitatea de apă, în litri, pe care să o consumăm în 24 ore.

Primul pahar de apă se bea dimineaţa, imediat după ce ne trezim. Apa spală la propriu sistemul digestiv şi ajută organismul să elimine toxinele. Stomacul ne va fi astfel mai pregătit pentru prima masă din zi, va procesa mâncarea mai repede şi mai eficient. În plus, aduce o stare de saţietate, dacă vrem să reducem cantitatea porţiilor.

 Un alt aspect care este bine să îl luăm în considerare este că, pentru fiecare pahar de suc sau alte băuturi pe bază de zahăr (inclusiv alcool) consumate, este necesar să bem o cantitate egală de apă, în aceeaşi zi. Zahărul şi cofeina absorb apa din corp şi provoacă deshidratarea.

Sucurile sau băuturile zaharoase nu potolesc setea. Dimpotrivă, ne fac mai însetaţi şi vom fi mult mai deshidrataţi decât înainte de a consuma băutura respectivă. Aşa putem înţelege mai bine efectele dezastruoase pe care le are cafeaua sau sucurile ce conţin cofeină, consumate dimineaţa pe stomacul gol. În loc să ne ajute să ne dinamizăm, tind să ne ruineaze încă de la început întreaga zi.

Prin urmare, consumul optim de apa pură de izvor ori folosirea optimă a maceratului la rece din plante binefăcătoare ne pot aduce multiple benefici pentru sănătate.


Share on Facebook Share via e-mail Print