Recomandari

Dovleacul

Modalitati practice ayurvedice

Indigestia

Puterea vindecatoare a muzicii

Relaxarea si memoria

Raspunsurile organelor la emotii

Bolile si factorii psihici

Atitudinea benefica

Beneficiile terapiei prin ras

Frumusete feminina

Plante pentru transmutare

O viata fericita

Influenta culorilor

Culoarea plantelor

Relaxarea si memoria

Ayurveda sistem de vindecare

Curele de clorofila

Fructele uscate

Dejunul Kolath

Starile vindecatoare

Referinte


Inscrieri curs Ayurveda

Inscrieri sesiunea 2017 - 2018

Traista ciobanului Traista ciobanului Traista ciobanului Sofranel Iarba-Sarpelui

Actualitate

O descoperire interesanta

Poluarea si sanatatea

Cuptorul cu microunde

Iarba-Sarpelui

Evenimente

Tabara de Ayurveda

Concursul de Ayurveda


Remedii naturale

Apa de mare

Imbratisarea arborilor

Seva de vita de vie

Ghimbirul

Puterea vindecatoare a muzicii

Alimentatia echilibrata

Alimentatia si longevitatea

Cristaloterapia

Terapia cu apa de izvor

Cursul de Ayurveda

Bucuresti

se va desfăşura săptămânal,

în fiecare zi de joi,

în intervalul

18.30 – 21.00,

la sala de curs Obor,

str. Otesani 16, sector 2.

Anunturi

Curs de Ayurveda

Cluj Napoca

Str. Balea nr. 9K

Informatii la telefon:

0742-242.422.

Curs de Ayurveda

Braila

Informații telefon:

0723/507093,

0727/724815

Conferinta de deschidere a cursului de Ayurveda din

Drobeta Turnu Severin

va avea loc marti, 3 octombrie 2017 ora 18,00 la Casa Tineretului, etaj. II. Intrarea este libera.

Cursul de Ayurveda grupa 1 se va desfasura saptamanal, in fiecare zi de miercuri, incepand cu ora 17,30 la adresa:  bd. M.Viteazul, nr.32,bl.Z8,sc.3,ap.14.

Informatii despre curs la nr. tel. 0723308683.

CROMOTERAPIE

Întreaga noastră existenţă este plină de prezenţa culorilor: culorile minunate din natură, culorile obiectelor din casă, culorile hainelor pe care le purtăm, culoarea pereţilor încăperilor, culorile clădirilor, culorile automobilelor şi a feluritelor vehicule cu care ne depalsăm, culorile cărţilor, revistelor, ziarelor, culorile scenelor din filme şi a celor pe care le vedem la televizor, luminile colorate ale artificiilor de sărbători, culorile globurilor şi cele ale ambalajelor pentru cadouri, ori culorile florilor pe care le oferim celor dragi de sărbători.

Culoarea plantelor se datoreaza unor substante colorate natural. Rezultatul existentei acestor pigmenti e variat, tot astfel e si paleta cromatica ce apare la flori sau la fruct. Exista si alti factori care influenteaza culoarea florilor si fac ca aceleasi specii de plante sa fie mai deschise sau mai inchise, sa fie o tonalitate sau alta, sa se amestece cu alte nuante.

Enormul numar de culori intalnite la flori este creat de doar trei grupe naturale: flavones, coloranti galbeni prezenti in sucul celular.

Culoarea plantelor

Influenta  tainica a culorilor asupra fiintei

Culoarea stăpâneşte într-un anume sens întreaga natură, iar pentru noi, oamenii, culorile se identifică cu viaţa însăşi. Între culori şi viaţa noastră interioară, psihică şi mentală, există o intimă legătură nevăzută.

Efectele psihologice ale culorilor au fost demonstrate în ultimii ani de mulţi specialişti. Astfel roşul este o culoare activă, dinamică, generând entuziasm, portocaliul trezeşte veselia şi buna dispoziţie, verdele are efect calmant, griul închis generează tristeţe şi monotonie.

Culorile influenţează în mod nebănuit fiziologia noastră. Pulsul, tensiunea arterială şi chiar temperatura corpului se modifică sub influenţa culorilor. Lumea culorii îşi pune amprenta asupra vestimentaţiei noastre, a alimentaţiei, intervine nemijlocit în decorarea interioarelor, în arhitectură, în design, în medicină şi în ştiinţă.

Pentru a se menţine în stare de echilibru, psihicul uman are nevoie de toată gama de nuanţe de culori pe care ni le oferă natura. Culorile pot fi folosite în mod înţelept de către cel care le cunoaşte efectele, pentru a genera o stare benefică, stenică, de bucurie, veselie, fericire, umor, entuziasm sau detaşare.

Folosite în mod înţelept, culorile pot ajuta la refacerea echilibrului energetic perturbat. Culorile bine alese în funcţie de necesităţi îşi pot aduce aportul binefăcător la refacerea stării de echilibru a unei fiinţe umane suferinde, generând modificări benefice la nivel fiziologic, psihic şi mental.