Taberele de Ayurveda

Meteoterapia

Conventional si neconventional

Perspectiva ayurvedica

Renuntarea la fumat

Batoane energizante

Vitamina B

Consumul de apa

Ghimbirul cu miere

Ghimbirul - un valoros remediu

Mierea - nectarul zeilor (1)

Mierea - nectarul zeilor (2)

Beneficiile apei

Va invitam sa va inscrieti pentru a primi informatii despre Ayurveda

Renuntarea la fumat

ARTICOLE RECENTE

Inscrieri

Renuntarea la fumat

INSCRIERI

Activitatea educativa

Subiecte abordate

Renuntarea la fumat

CURS DE AYURVEDA

Dovleacul

Modalitati practice ayurvedice

Puterea vindecatoare a muzicii

Relaxarea si memoria

Raspunsurile organelor la emotii

Bolile si factorii psihici

Atitudinea benefica

Beneficiile terapiei prin ras

Frumusete feminina

Plante pentru transmutare

O viata fericita

Influenta culorilor

Culoarea plantelor

Relaxarea si memoria

Ayurveda sistem de vindecare

Curele de clorofila

Fructele uscate

Dejunul Kolath

Starile vindecatoare

Renuntarea la fumat

RECOMANDARI

Renuntarea la fumat

Actualitate

O descoperire interesanta

Poluarea si sanatatea

Cuptorul cu microunde

Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat

Remedii naturale

Apa de mare

Imbratisarea arborilor

Seva de vita de vie

Ghimbirul

Puterea vindecatoare a muzicii

Alimentatia echilibrata

Alimentatia si longevitatea

Cristaloterapia

Terapia cu apa de izvor

Cursul de Ayurveda Bucuresti

sala de curs Obor, str. Otesani 16

Cursuri de Ayurveda

Curs de Ayurveda Cluj Napoca

Str. Balea nr. 9K, 0742-242.422.

Curs de Ayurveda Braila

0723.507.093, 0727.724.815

Curs de Ayurveda Drobeta  0723.308.683.

Brasov - medicina generala

dr. Cimpean Cristina

0747.074.081. 0733.054.804.

cimpean_cristina@yahoo.com

Consultatii de specialitate

Bucuresti - nutritie

Centrul de nutritie Anima

0745.09.89.11.

Iasi - medicina generala

Cabinet Asclepios

dr. Ina Petrea, 0721.777.330

Ziua Ayurvedei

You Tube

Cluj - medicina generala

Cabinet Hridaya

dr. Aurora Repede, 0740.130.880.

Renuntarea la fumat

Evenimente

Congres de Ayurveda

Tabara de Ayurveda

Concurs de Ayurveda


Concurs Renuntarea la fumat

Articole de actualitate

Aloe

Coronita

Hranirea pielii

Lipicioasa

Cunoasterea Ayurvedei

Termoterapia

Biosignalistica


Renuntarea la fumat

REFERINTE

Renuntarea la fumat
Acasa

AMN-ROMÂNIA

Dejunul Kollath

Denumirea vine de la profesorul Kollath, dietetician şi doctor în medicină. Reţeta elaborată de el face ca grâul să fie digerabil fără a fi necesară fierberea sa. Este foarte simplă de preparat, iar adăugarea de fructe proaspete îi îmbogăţeşte valoarea alimentară.

Ca ingrediente avem nevoie de:

- 2-3 linguri făină completă de grâu, proaspăt măcinată

- 3-5 linguri de apă cât să acopere făina

- 1-2 linguri zeamă de lămâie

- 15-20 g fructe uscate, eventual mărunţite

- 100 g de mere, rase doar în momentul folosirii

- orice alte fructe de sezon, bine coapte

Făina de grâu măcinată se va pune la înmuiat peste noapte la temperatura camerei într-un vas mai mare, preferabil din sticlă sau ceramică. Într-un alt vas se pun la înmuiat pentru câteva ore fructele uscate şi mărunţite.  

Până dimineaţă făina va deveni o pastă semifermă, uşor fermentată, peste care, atunci când vom dori să luăm micul dejun vom turna fructele şi apa în care acestea au fost muiate. Adaugăm sucul proaspăt de lămâie şi merele proaspăt rase, împreună cu alte fructe de sezon bine coapte şi zdrobite, sau chiar morcovi daţi pe răzătoarea mică. Mai putem adăuga câteva nuci, migdale, seminţe crude de susan, floarea soarelui, miere, câteva granule de polen şi scorţişoară. Amestecul rezultat trebuie să fie sub formă de pastă, nu foarte lichidă.


Consumul zilnic a dejunului Kollath asigură următoarele efecte:

- Dispariţia semnelor de oboseală şi de epuizare, care sunt indiciul unei acumulări de toxine.

- Ceşterea eficienţei fizice şi intelectuale.

- Instalarea unei senzaţii de bunăstare generalizată, ca rezultat al unui echilibru biologic mult mai bun.

- Măreşte puterea de concentrare, deoarece aparatul digestiv nu mai este îngreunat de un dejun greu.

- Dă o mai bună rezistenţă la stres sau stări tensionale

- Este eliminată constipaţia

- Se îmbunatăţeşte compoziţia sanguină

- Tenul devine roz, fără erupţii.

- Unghiile devin strălucitoare şi încetează să se mai rupă. La fel şi firele de păr.

- Reglează greutatea în mod armonios.


Nu există nicio limită cu privire la fructele din compoziţie şi depinde doar de noi să ne transformăm micul dejun într-o masă delicioasă, diferită în fiecare dimineaţă. E mult mai uşor de preparat şi ne va lua mai puţin timp decât o omletă de exemplu. În plus, ne vom simţi plini de energie şi fericiţi cel puţin patru ore de la consumarea lui. În câteva zile va dispare senzaţia de foame falsă specifică dimineţilor şi starea de greutate în stomac.

Carmen Gheorghe