Taberele de Ayurveda

Meteoterapia

Conventional si neconventional

Perspectiva ayurvedica

Renuntarea la fumat

Batoane energizante

Vitamina B

Consumul de apa

Ghimbirul cu miere

Ghimbirul - un valoros remediu

Mierea - nectarul zeilor (1)

Mierea - nectarul zeilor (2)

Beneficiile apei

Va invitam sa va inscrieti pentru a primi informatii despre Ayurveda

Renuntarea la fumat

ARTICOLE RECENTE

Inscrieri

Renuntarea la fumat

INSCRIERI

Activitatea educativa

Subiecte abordate

Renuntarea la fumat

CURS DE AYURVEDA

Dovleacul

Modalitati practice ayurvedice

Puterea vindecatoare a muzicii

Relaxarea si memoria

Raspunsurile organelor la emotii

Bolile si factorii psihici

Atitudinea benefica

Beneficiile terapiei prin ras

Frumusete feminina

Plante pentru transmutare

O viata fericita

Influenta culorilor

Culoarea plantelor

Relaxarea si memoria

Ayurveda sistem de vindecare

Curele de clorofila

Fructele uscate

Dejunul Kolath

Starile vindecatoare

Renuntarea la fumat

RECOMANDARI

Renuntarea la fumat

Actualitate

O descoperire interesanta

Poluarea si sanatatea

Cuptorul cu microunde

Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat

Remedii naturale

Apa de mare

Imbratisarea arborilor

Seva de vita de vie

Ghimbirul

Puterea vindecatoare a muzicii

Alimentatia echilibrata

Alimentatia si longevitatea

Cristaloterapia

Terapia cu apa de izvor

Cursul de Ayurveda Bucuresti

sala de curs Obor, str. Otesani 16

Cursuri de Ayurveda

Curs de Ayurveda Cluj Napoca

Str. Balea nr. 9K, 0742-242.422.

Curs de Ayurveda Braila

0723.507.093, 0727.724.815

Curs de Ayurveda Drobeta  0723.308.683.

Brasov - medicina generala

dr. Cimpean Cristina

0747.074.081. 0733.054.804.

cimpean_cristina@yahoo.com

Consultatii de specialitate

Bucuresti - nutritie

Centrul de nutritie Anima

0745.09.89.11.

Iasi - medicina generala

Cabinet Asclepios

dr. Ina Petrea, 0721.777.330

Ziua Ayurvedei

You Tube

Cluj - medicina generala

Cabinet Hridaya

dr. Aurora Repede, 0740.130.880.

Renuntarea la fumat

Evenimente

Congres de Ayurveda

Tabara de Ayurveda

Concurs de Ayurveda


Concurs Renuntarea la fumat

Articole de actualitate

Aloe

Coronita

Hranirea pielii

Lipicioasa

Cunoasterea Ayurvedei

Termoterapia

Biosignalistica


Renuntarea la fumat

REFERINTE

Renuntarea la fumat
Acasa

AMN-ROMÂNIA

Mulţi dintre noi, după mesele abundente în special cu ocazia sărbătorilor, ne-am confruntat cu dureri abdominale, balonări, aciditate gastrica, greaţă (chiar voma), lipsa poftei de mâncare, senzaţie de stomac “greu”, senzaţia că nu mai putem digera nimic şi apariţia unei stări teribile de disconfort general.

Acestea sunt simptomele comune ale indigestiei sau dispepsiei gastrice (cum se mai numeşte în limbaj medical), afecţiune care apare prin tulburarea proceselor de digestie de la nivelul stomacului şi duodenului.

Sucurile din fructe proaspete au un profund efect purificator asupra trupului. De regulă, fructele trebuie să fie consumate după ce au ajuns la maturitate, cu doar câteva rare excepţii.

Sucurile din legume sunt în marea lor majoritate profund regeneratoare şi reconstructoare pentru organism. Ele conţin aminoacizi, minerale, săruri, enzime şi vitamine necesare organismului, cu condiţia ca sucurile de legume să fie consumate proaspete, crude şi fără conservanţi şi să fie extrase în mod complet din legume prin metode mecanice nedistructive.

Sucurile din fructe

Indigestia - cauze si remedii

Greutatea in exces este considerata in societatea noastra o adevarata boala cronica, mai ales in tarile asa-zis civilizate si industrializate, unde un numar tot mai mare de adulti si chiar de copii ajung sa fie obezi (studiile arata ca in ultimele decenii obezitatea la copii a crescut in SUA cu 500%).

Ea afecteaza adesea chiar imaginea de sine, conducand la multe complexe de inferioritate si dificultati de integrare sociala deficitara, motiv pentru care curele de slabire au ajuns cautate si celebre, desi unele sunt grefate de riscuri si conduc la alte probleme.

Remedii simple pentru greutatea in exces

Postul este o acţiune de renunţare, completă sau parţială la hrană, făcută cu intenţia autotransformării benefice.

Definiţia de faţă pune în evidenţă încă de la început mai multe grade sau forme de post care încep de la cea mai uşoară formă, în care nu se consumă carne, băuturi alcoolice şi alimente excitante de orice fel, până la forma cea mai severă şi totodată şi cea mai complexă prin implicaţiile pe care le are asupra sănătăţii, şi anume postul complet sau negru.

Postul alimentar

Clorofila (termen ce provine din limba greaca, în care “cloros” înseamnă verde) este un pigment verde care se găseşte în absolut toate plantele vii şi are un rolul de a transforma lumina soarelui în energie necesară creşterii plantelor, prin procesul numit fotosinteză.

Datorită faptului că are la bază o structură chimică similară cu a hemoglobinei din sângele uman (inelul porfirinic), clorofila mai e cunoscută popular şi sub denumirea de “sângele verde”.


Curele vindecatoare cu clorofila

Dezintoxicarea naturală a trupului reprezintă procesul prin care organismul elimină în mod spontan sau cu ajutorul unor procedee naturale produşii de degradare metabolică care au fost acumulaţi în trup, prin intermediul organelor de eliminare rinichii, tubul digestiv, vezica biliară, glandele sudoripare.

Când pragul de filtrare al organelor cu rol detoxifiant este depăşit, substanţele toxice se cantonează în diverse ţesuturi şi organe, şi în timp, pot determina apariţia unor boli cronice.

Curele de purificare

Pentru a realiza cu succes un regim alimentar de purificare despre care ştim foarte bine că este bun şi folositor nouă este necesar ca încă de la început să ne “înarmăm” cu o stare interioară de hotărâre şi de încredere în reuşita a ceea ce dorim sa facem binefăcător.

Încă înainte de începe efectiv respectivul procedeu trebuie sa avem foarte clar în minte scopul pentru care îl realizam. O motivaţie benefică ce este fermă, puternică şi bine conturată este de natură sa ne ajute.

Necesitatea unei atitudini psihice benefice şi constructive pe care să o putem menţine în timpul realizării unor regimuri alimentare

Denumirea vine de la profesorul Kollath, dietetician şi doctor în medicină. Reţeta elaborată de el face ca grâul să fie digerabil fără a fi necesară fierberea sa. Este foarte simplă de preparat, iar adăugarea de fructe proaspete îi îmbogăţeşte valoarea alimentară.

Dejunul Kollath

DIETOTERAPIE