Taberele de Ayurveda

Meteoterapia

Conventional si neconventional

Perspectiva ayurvedica

Renuntarea la fumat

Batoane energizante

Vitamina B

Consumul de apa

Ghimbirul cu miere

Ghimbirul - un valoros remediu

Mierea - nectarul zeilor (1)

Mierea - nectarul zeilor (2)

Beneficiile apei

Va invitam sa va inscrieti pentru a primi informatii despre Ayurveda

Renuntarea la fumat

ARTICOLE RECENTE

Inscrieri

Renuntarea la fumat

INSCRIERI

Activitatea educativa

Subiecte abordate

Renuntarea la fumat

CURS DE AYURVEDA

Dovleacul

Modalitati practice ayurvedice

Puterea vindecatoare a muzicii

Relaxarea si memoria

Raspunsurile organelor la emotii

Bolile si factorii psihici

Atitudinea benefica

Beneficiile terapiei prin ras

Frumusete feminina

Plante pentru transmutare

O viata fericita

Influenta culorilor

Culoarea plantelor

Relaxarea si memoria

Ayurveda sistem de vindecare

Curele de clorofila

Fructele uscate

Dejunul Kolath

Starile vindecatoare

Renuntarea la fumat

RECOMANDARI

Renuntarea la fumat

Actualitate

O descoperire interesanta

Poluarea si sanatatea

Cuptorul cu microunde

Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat

Remedii naturale

Apa de mare

Imbratisarea arborilor

Seva de vita de vie

Ghimbirul

Puterea vindecatoare a muzicii

Alimentatia echilibrata

Alimentatia si longevitatea

Cristaloterapia

Terapia cu apa de izvor

Cursul de Ayurveda Bucuresti

sala de curs Obor, str. Otesani 16

Cursuri de Ayurveda

Curs de Ayurveda Cluj Napoca

Str. Balea nr. 9K, 0742-242.422.

Curs de Ayurveda Braila

0723.507.093, 0727.724.815

Curs de Ayurveda Drobeta  0723.308.683.

Brasov - medicina generala

dr. Cimpean Cristina

0747.074.081. 0733.054.804.

cimpean_cristina@yahoo.com

Consultatii de specialitate

Bucuresti - nutritie

Centrul de nutritie Anima

0745.09.89.11.

Iasi - medicina generala

Cabinet Asclepios

dr. Ina Petrea, 0721.777.330

Ziua Ayurvedei

You Tube

Cluj - medicina generala

Cabinet Hridaya

dr. Aurora Repede, 0740.130.880.

Renuntarea la fumat

Evenimente

Congres de Ayurveda

Tabara de Ayurveda

Concurs de Ayurveda


Concurs Renuntarea la fumat

Articole de actualitate

Aloe

Coronita

Hranirea pielii

Lipicioasa

Cunoasterea Ayurvedei

Termoterapia

Biosignalistica


Renuntarea la fumat

REFERINTE

Renuntarea la fumat
Acasa

AMN-ROMÂNIA


O inimă fericită are o mare putere vindecătoare


Scrierile sacre ale înţelepciunii ne spun că o inimă fericită are o mare putere vindecătoare.


În prezent nu au fost studiate îndeajuns care sunt modificările fiziologice ale corpului şi minţii produse de stările benefice de veselie, bucurie şide râs, dar ne putem imagina că efectele sunt în mod categoric opuse celor cauzate de frică, mânie sau frustrare. Acum aproape 400 de ani, Robert Burton în cartea sa „Anatomia melancoliei”, observa că umorul purifică sângele, întinereşte corpul şi îl pregăteşte pentru orice situaţie, oricât ar fi aceasta de grea. Starea de bucurie este motorul principal al dărâmării pereţilor melancoliei şi reprezintă o cură eficientă în sine.


Sigmund Freud considera că veselia este o modalitate foarte utilă pentru contracararea tensiunii nervoase şi că umorul reprezintă o terapie foarte eficientă. Sir William Osler considera că râsul este ”muzica vieţii” şi că oamenii îşi pot păstra tinereţea râzând. Dr. Norman Cousins scria într-un articol în 1976 în revista „New England Journal of Medicine” că el s-a vindecat cu ajutorul râsului, vitaminei C şi a unui medic înţelegător. El a subliniat importanţa mobilizării puterilor terapeutice proprii. Astfel, el a ajuns la concluzia că bolnavul are responsabilitatea şi totodată puterea de a deveni şi de a se menţine sănătos, iar terapeutul acţionează doar ca profesor şi ghid.


Un studiu interesant a fost publicat în revista Science (SUA) în 1984. În acest studiu de chirurgie a vezicii biliare, 23 de pacienţi ţinuţi în camere cu ferestre către un peisaj natural au avut nevoie de o perioadă postoperatorie mai scurtă în spital, de mai puţine analgezice şi au primit mai puţine evaluări negative în rapoartele asistentelor medicale decât alţi 23 de bolnavi, care au fost spitalizaţi în camere cu vederea către un zid de cărămidă. S-a constatat astfel că un peisaj natural induce sentimente pozitive, susţine interesul şi reduce frica în cei care sunt stresaţi şi totodată, astfel de condiţii bune pot bloca sau reduce stresul şi anxietatea.


În timp ce emoţiile negative, cum sunt frica, mânia, furia, gelozia, lăcomia, frustrarea, distrug viaţa şi generează boală şi suferinţă, trăirile pozitive, cum sunt iubirea, speranţa, încrederea, creativitatea, dorinţa de a trăi şi de a-i ajuta plin de compasiune pe alţii să trăiască vor contribui la menţinerea sănătăţii şi la atingerea unei excelente bunăstări fizice, psihice şi mentale.


Un mesaj important al ayurveda-ei este că sănătatea, în loc să fie „asigurată” sau „livrată”, trebuie realizată şi practicată prin alegerea uni mod de viaţă sănătos, aşa cum se precizează în ramura ayurvedică „Svasthavrita”. Ca fiinţe umane mature, avem puterea şi responsabilitatea de a ne păstra sănătoase corpul şi mintea, prin respectarea câtorva reguli simple de comportament şi conduită cu privire la mâncare, exerciţiu fizic, somn, igienă personală, precum şi a regulilor etice şi morale de comportament. Multe probleme de sănătate sunt cauzate de factori socio-economici sau conjuncturali, care pot fi modificaţi doar printr-o acţiune colectivă. Însă responsabilitatea individuală include şi respectarea responsabilităţii colective.


Scopul promovării cunoaşterii sistemului AYURVEDA este acela de a face oamenii să înţeleagă modul în care comportamentul şi mediul lor le afectează sănătatea, pentru a promova „bunăstarea” şi pentru a preveni bolile printr-o nutriţie adecvată, exerciţiu fizic binefăcător, un mod de viaţă sănătos şi un comportament adecvat în situaţiile de stres. O parte integrantă a relaţiei medic-pacient este de a educa pacientul cu privire la natura şi semnificaţia bolii şi cu privire la posibilităţile de modificare benefică a stilului de viaţă. Esenţa unei practici vindecătoare corecte este chiar educaţia pentru sănătate, în scopul promovării bunăstării şi prevenirii bolilor, precum şi a îngrijirii corespunzătoare a celor suferinzi. Aceasta este de fapt semnificaţia termenului doctor, care provine din latinescul docere (a învăţa).