Recomandari

Dovleacul

Modalitati practice ayurvedice

Indigestia

Puterea vindecatoare a muzicii

Relaxarea si memoria

Raspunsurile organelor la emotii

Bolile si factorii psihici

Atitudinea benefica

Beneficiile terapiei prin ras

Frumusete feminina

Plante pentru transmutare

O viata fericita

Influenta culorilor

Culoarea plantelor

Relaxarea si memoria

Ayurveda sistem de vindecare

Curele de clorofila

Fructele uscate

Dejunul Kolath

Starile vindecatoare

Referinte


Va invitam sa va inscrieti pentru a primi informatii despre Ayurveda

Sofranel Traista ciobanului

Cursuri de Ayurveda

Brașov

Pitesti

Sofranel

Inscrieri curs Ayurveda

Inscrieri

Iarba-Sarpelui

Remedii naturale

Apa de mare

Imbratisarea arborilor

Seva de vita de vie

Ghimbirul

Puterea vindecatoare a muzicii

Alimentatia echilibrata

Alimentatia si longevitatea

Cristaloterapia

Terapia cu apa de izvor

Cursul de Ayurveda

Bucuresti

se va desfăşura săptămânal,

în intervalul

17.00 – 19.30,

la sala de curs Obor,

str. Otesani 16, sector 2.

Anunturi

Curs de Ayurveda

Cluj Napoca

Str. Balea nr. 9K

Informatii la telefon:

0742-242.422.

Curs de Ayurveda

Braila

Informații telefon:

0723/507093,

0727/724815

Cursul de Ayurveda din

Drobeta Turnu Severin

va avea loc marti, 3 octombrie 2017 ora 18,00 la Casa Tineretului, etaj. II. Intrarea este libera.

Cursul de Ayurveda grupa 1 se va desfasura saptamanal, in fiecare zi de miercuri, incepand cu ora 17,30 la adresa:  bd. M.Viteazul, nr.32,bl.Z8,sc.3,ap.14.

Informatii despre curs la nr. tel. 0723308683.

Brasov

dr. Cimpean Cristina

0747.074.081.

0733.054.804.

cimpean_cristina@yahoo.com

Consultatii de specialitate

Cluj

Cabinet Hridaya

dr. Aurora Repede

0740.130.880.

Iasi

Cabinet Asclepios

dr. Ina Petrea

0721.777.330

Actualitate

O descoperire interesanta

Poluarea si sanatatea

Cuptorul cu microunde

Evenimente

Tabara de Ayurveda

Concursul de Ayurveda


Articole noi

Termoterapia

Biosignalistica

Renuntarea la fumat
Acasa

AMN-ROMÂNIA


Intre conventional si neconventional


In decursul timpului, necesitatea vindecarii a fost aproape intotdeauna o provocare ce a solicitat, poate cel mai intens, nevoia omului de a-si unifica natura polara a gandirii sale.

In fata confruntarii cu boala, gandirea umana a fost determinata de nenumarate ori sa parcurga - uneori mai repede, alteori mai incet - "distanta" dintre generalizare si particularizare, dintre sinteza si analiza, dintre inductie si deductie sau dintre rationamant si empirism.

In trecut, medicina aborda problema bolii pornind mai ales de la general la particular. In prezent, medicina moderna, pare ca prefera abordarea complementara, pornind de la detaliu si ajungand la intreg.

Adeseori, in prezent, gandirea medicala porneste in abordarea problematicii bolii de la organul bolnav si de la simptomele particulare. Alteori insa a fost preferata premiza observarii de ansamblu si analizarea simptomatologiei generale.

Insa oricare ar fi modalitatea de abordare a problematicii starii de sanatate sau de boala, omul este si ramane o parte a universului, iar intre om si univers exista si va continua sa existe in permanenta o relatie de reciprocitate. Tocmai de aceea, in intelepciunea planetei a ramas vie ideea ca fiinta umana este un veritabil microcosmos.

In calitatea sa de parte constitutiva a intregului, omul este conectat intr-un mod tainic la realitatea vie universala. Vizibil, el este o infima parte a acestui gigantic univers viu. Invizibil insa, el este infinit mai mult. Or, aceasta are in mod esential relevanta pentru starea de sanatate sau de boala a omului.

Si aceasta este valabil indiferent de timpul din care fac parte ganditorii care accepta sau nu accepta aceaste idei fundamentale.

Insa, pentru cei care le iau in considerare cu seriozitate si urmaresc sa le descopere sensul, posibilitatea unificarii fericite a gandirii umane in domemiul vindecarii, gandire care de regula alterneaza inca intre o extrema sau alta, devine din ce in ce mai apropiata.

Poate ca o asemenea cale de intelegere superioara va duce in curand la o unificare constructiva in medicina, o unificare intre conventional si neconventional.

Perspectiva unificarii constructive intre conventional si neconventional este necesar sa fie inteleasa in mod realist ca fiind o intrepatrundere creatoare a unor puncte de vedere diferite, adeseori diametral opuse, insa a caror convergenta este data de scopul binefacator comun si anume cel de a oferi omului cat mai multe posibilitati de a avea o cat mai buna stare de sanatate.

La modul fundamental vorbind neconventionalul nu va ajunge niciodata sa se amestece sau sa se confunde cu conventionalul, pentru ca o astfel de ipotetica posibilitate va conduce in mod inevitabil la anularea statutului sau de neconventional.

Unitatea creatoare dintre conventional si neconventional va apare atunci cand respingerea rigida si dogmatica a conventionalului va disparea in favoarea unei deschideri intelepte, creatoare fata de vastitatea posibilitatilor nebanuite pe care le ofera neconventionalul. In domeniul atat de fascinant al vietii umane si al sanatatii omului aceasta este mai mult decat o simpla necessitate de innoire.

Viata insasi este extrem de modelabila si adaptabila, de cele mai multe ori depasind cu mult in viteza ei de transformare capacitatea ganditrii umane de a accepta ca fiind conventional un anume aspect care a fost supus unei verificari repetate si indelungate. Asadar, viata curge mai repede decat viteza cu care neconventionalul poate ajunge sa fie integrat in conventional.

Asistam in prezent la o veritabila criza a dovezilor stiintifice, mai ales in domeniul validarii proprietatilor binefacatoare ale alimentelor naturale, ale plantelor medicinale si ale remediilor naturale asupra sanatatii omului. Metodele sunt putine, aspectele studiate sunt de o mare diversitate, iar competenta in domeniu este surclasata de vastitatea directiilor noi de abordare. Impotrivirea dogmelor stiintifice conventionale se clatina sub greutatea multitudinii de considerente noi si neconventionale. In acest punct de cotitura unii aleg sa priveasca inapoi, altii sa stea pe loc si altii sa accepte noul si neconventionalul, cu toate incertitudinea cu care acesta pare ca se prezinta. Insa acest tip de divergenta de opinii nu este o solutie practica.

Situarea conventionalului si a neconventionalului in tabere si pe pozitii complet diferite, disjuncte si chiar antagoniste nu va aduce nimic creator in final. Rolul neconventionalului a fost dintotdeauna acela de a potenta conventionalul si de a-l improspata in permanenta.

Atat timp cat neconventionalul va fi apreciat ca o veritabila sursa de inspiratie, conventionalul va putea sa se mentina tanar. Negarea si respingerea neconventionalului va duce inevitabil la imbatrinirea conventionalului si chiar la substituirea lui cu un conventional anemic si inconsistent. Unitatea dintre conventional si neconventional este un process continuu si constant. El este o necesitate a fluxului trnasformator al gandirii umane. Merita inca o data sa ne reformulam pozitia si punctul de vedere intr-un mod care sa fie cat mai intelept.