Taberele de Ayurveda

Meteoterapia

Conventional si neconventional

Perspectiva ayurvedica

Renuntarea la fumat

Batoane energizante

Vitamina B

Consumul de apa

Ghimbirul cu miere

Ghimbirul - un valoros remediu

Mierea - nectarul zeilor (1)

Mierea - nectarul zeilor (2)

Beneficiile apei

Va invitam sa va inscrieti pentru a primi informatii despre Ayurveda

Renuntarea la fumat

ARTICOLE RECENTE

Inscrieri

Renuntarea la fumat

INSCRIERI

Activitatea educativa

Subiecte abordate

Renuntarea la fumat

CURS DE AYURVEDA

Dovleacul

Modalitati practice ayurvedice

Puterea vindecatoare a muzicii

Relaxarea si memoria

Raspunsurile organelor la emotii

Bolile si factorii psihici

Atitudinea benefica

Beneficiile terapiei prin ras

Frumusete feminina

Plante pentru transmutare

O viata fericita

Influenta culorilor

Culoarea plantelor

Relaxarea si memoria

Ayurveda sistem de vindecare

Curele de clorofila

Fructele uscate

Dejunul Kolath

Starile vindecatoare

Renuntarea la fumat

RECOMANDARI

Renuntarea la fumat

Actualitate

O descoperire interesanta

Poluarea si sanatatea

Cuptorul cu microunde

Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat

Remedii naturale

Apa de mare

Imbratisarea arborilor

Seva de vita de vie

Ghimbirul

Puterea vindecatoare a muzicii

Alimentatia echilibrata

Alimentatia si longevitatea

Cristaloterapia

Terapia cu apa de izvor

Cursul de Ayurveda Bucuresti

sala de curs Obor, str. Otesani 16

Cursuri de Ayurveda

Curs de Ayurveda Cluj Napoca

Str. Balea nr. 9K, 0742-242.422.

Curs de Ayurveda Braila

0723.507.093, 0727.724.815

Curs de Ayurveda Drobeta  0723.308.683.

Brasov - medicina generala

dr. Cimpean Cristina

0747.074.081. 0733.054.804.

cimpean_cristina@yahoo.com

Consultatii de specialitate

Bucuresti - nutritie

Centrul de nutritie Anima

0745.09.89.11.

Iasi - medicina generala

Cabinet Asclepios

dr. Ina Petrea, 0721.777.330

Ziua Ayurvedei

You Tube

Cluj - medicina generala

Cabinet Hridaya

dr. Aurora Repede, 0740.130.880.

Renuntarea la fumat

Evenimente

Congres de Ayurveda

Tabara de Ayurveda

Concurs de Ayurveda


Concurs Renuntarea la fumat

Articole de actualitate

Aloe

Coronita

Hranirea pielii

Lipicioasa

Cunoasterea Ayurvedei

Termoterapia

Biosignalistica


Renuntarea la fumat

REFERINTE

Renuntarea la fumat
Acasa

AMN-ROMÂNIA

Transmutarea şi sublimarea potenţialului creator implică transformarea secreţiilor sexuale (în principal, sperma, în cazul bărbatului, şi fluidele menstruale, în cazul femeii) în energie subtilă, care apoi este direcţionată ascendent, către etajele superioare ale fiinţei, devenind astfel, prin sublimare, energie subtilă volitivă, afectivă, mentală sau spirituală.

În acest mod, ceea ce fiinţa umană (bărbat sau femeie) elimina pur şi simplu, întocmai ca pe ceva nefolositor, devine prin transmutare şi sublimare, o sursă extraordinară de energie revigorantă, care îi îmbunătăţeşte fiinţei uluitor de mult capacităţile benefice, întocmai cum o centrală atomică este o sursă de energie ce permite realizarea unor activităţi multiple şi chiar sofisticate.

Cu cât această transformare, realizată prin transmutare şi sublimare, se apropie de o transformare eficientă a întregului potenţial creator-sexual în energie, energie care apoi este direcţionată ascendent, pe nivelele vibratorii superioare ale fiinţei, cu atât mai mult efectele care apar conduc la trezirea capacităţilor latente ale fiinţei umane (capacităţi care apar oamenilor obişnuiţi ca fiind miraculoase sau paranormale) şi cu atât este mai rapidă evoluţia ei spirituală.

Pentru realizarea acestui deziderat există anumite procedee yoga (posturi corporale (asana-e), exerciţii de pranayama, procedee de meditaţie) care, dacă sunt realizate consecvent, conduc la transmutarea şi sublimarea din ce în ce mai bună a potenţialului creator-sexual al fiinţei umane. Însă, mai ales în cazul în care se constată o anumită dificultate în această direcţie, utilizarea sistematică a anumitor plante binefăcătoare este salutară.

Multe dintre plantele binefăcătoare purifică şi armonizează structura fizică şi subtilă a fiinţei umane şi, totodată, unele dintre ele, catalizează fenomenele de transmutare (transformarea potenţialului creator-sexual în energie), precum şi sublimarea energiei rezultante în etajele superioare ale fiinţei, în funcţie de specificul plantei utilizate.

Plantele pot fi utilizate în multe moduri, în funcţie de ceea ce urmărim în mod special să trezim în fiinţa noastră. Spre exemplu ele pot fi utilizate succesiv, în anumite perioade determinate de ciclurile de producere a secreţiilor sexuale specifice, masculine şi respectiv feminine, sau pot fi combinate între ele şi utilizate simultan într-un amestec.

În cazul structurii feminine, ciclul de producere a secreţiilor sexuale prezintă anumite etape distincte, de care trebuie neapărat să se ţină cont. În această direcţie, o expunere detaliată a acestor elemente, precum şi a modalităţilor practice cu ajutorul cărora se poate realiza transmutarea potenţialului creator-sexual în cazul femeii, este cuprinsă în lucrarea "Taina menstruaţiei". Vom prezenta în continuare, în mod sintetic, câteva dintre plantele binefăcătoare ce pot ajuta extraordinar de mult în această direcţie. La fiecare plantă vom indica denumirea sa uzuală, denumirea botanică, partea care este folosită pentru respectivul scop şi doza optimă.

Plante care facilitează declanşarea proceselor de transmutare şi sublimare a potenţialului creator-sexual 

Prin acţiunea lor de purificare a corpului fizic şi subtil şi prin dinamizarea circulaţiei energetice, aceste plante au un rol pregătitor şi trebuie să fie utilizate în prima etapă a programului sistematic angrenat pentru transmutarea şi sublimarea potenţialului creator. Ele au totodată şi un efect armonizator asupra fiinţei. Fiecare dintre aceste plante pot fi utilizate în mod constant, câte 1 gram sublingual, de câte 2-4 ori pe zi.

Plante care dinamizează procesele de transmutare a potenţialului creator-sexual

Aceste plante facilitează în special transformarea în energie a fluidelor reproducătoare, existente în trup în formă fizică (materială). Ele sunt de regulă plante cu proprietăţi fierbinţi sau cu gust picant, aromat sau amar. De regulă, ele se folosesc în cantităţi mai mici.

Plante care determină sublimarea energiei apărute în urma transmutării pe nivelele superioare ale fiinţei

Plantele din această grupă facilitează ascensiunea energiei rezultate în urma transmutării potenţialului creator-sexual şi apoi ele determină direcţionarea ascendentă a acestei energii, către nivelele vibratorii superioare ale fiinţei. Ele favorizează transformarea acestei energii acumulate în fiinţă în urma transmutării în forme superioare de energie afectivă, mentală sau spirituală, conducând astfel la trezirea şi amplificarea iubirii, intuiţiei, puterii de pătrundere mentală, creşterea capacităţii de concentrare mentală, instalării unei stări de calm profund şi a interiorizării elevate, menţinerii în stări profunde de meditaţie. Fiecare dintre aceste plante pot fi utilizate în cantitate de câte 1 gram de pulbere măcinată fin, luată de câte 2 - 4 ori pe zi.

PLANTE BINEFACATOARE CE FAVORIZEAZA TRANSMUTAREA SI SUBLIMAREA POTENTIALULUI CREATOR-SEXUAL DIN FIINTA

Share on Facebook Share via e-mail Print