Recomandari

Dovleacul

Modalitati practice ayurvedice

Indigestia

Puterea vindecatoare a muzicii

Relaxarea si memoria

Raspunsurile organelor la emotii

Bolile si factorii psihici

Atitudinea benefica

Beneficiile terapiei prin ras

Frumusete feminina

Plante pentru transmutare

O viata fericita

Influenta culorilor

Culoarea plantelor

Relaxarea si memoria

Ayurveda sistem de vindecare

Curele de clorofila

Fructele uscate

Dejunul Kolath

Starile vindecatoare

Referinte


Va invitam sa va inscrieti pentru a primi informatii despre Ayurveda

Sofranel Traista ciobanului

Cursuri de Ayurveda

Brașov

Pitesti

Sofranel

Inscrieri curs Ayurveda

Inscrieri

Iarba-Sarpelui

Remedii naturale

Apa de mare

Imbratisarea arborilor

Seva de vita de vie

Ghimbirul

Puterea vindecatoare a muzicii

Alimentatia echilibrata

Alimentatia si longevitatea

Cristaloterapia

Terapia cu apa de izvor

Cursul de Ayurveda

Bucuresti

se va desfăşura săptămânal,

în intervalul

17.00 – 19.30,

la sala de curs Obor,

str. Otesani 16, sector 2.

Anunturi

Curs de Ayurveda

Cluj Napoca

Str. Balea nr. 9K

Informatii la telefon:

0742-242.422.

Curs de Ayurveda

Braila

Informații telefon:

0723/507093,

0727/724815

Cursul de Ayurveda din

Drobeta Turnu Severin

va avea loc marti, 3 octombrie 2017 ora 18,00 la Casa Tineretului, etaj. II. Intrarea este libera.

Cursul de Ayurveda grupa 1 se va desfasura saptamanal, in fiecare zi de miercuri, incepand cu ora 17,30 la adresa:  bd. M.Viteazul, nr.32,bl.Z8,sc.3,ap.14.

Informatii despre curs la nr. tel. 0723308683.

Brasov

dr. Cimpean Cristina

0747.074.081.

0733.054.804.

cimpean_cristina@yahoo.com

Consultatii de specialitate

Cluj

Cabinet Hridaya

dr. Aurora Repede

0740.130.880.

Iasi

Cabinet Asclepios

dr. Ina Petrea

0721.777.330

Actualitate

O descoperire interesanta

Poluarea si sanatatea

Cuptorul cu microunde

Evenimente

Tabara de Ayurveda

Concursul de Ayurveda


Articole noi

Termoterapia

Biosignalistica

Renuntarea la fumat
Acasa

AMN-ROMÂNIA

UMORTERAPIA

Un celebru scritor primeşte într-o zi o scrisoare netimbrată. Scriitorul a plătit taxa şi a deschis scrisoarea: „Bătrâne! Eu sunt bine. Locuiesc la Chicago. Colegul tău de şcoală, Jackson”. După două săptămâni Jackson a primit la Chicago un colet greu, pentru care a plătit o taxă de 50$. Înăuntru a găsit o piatră mare, însoţită de următorul bilet: „Dragă colega! Piatra asta mi-a stat pe inimă până când am aflat că eşti bine.”

Eroul povestioarei noastre este Mark Twain, unul dintre cei mai iubiţi scriitori şi umorişti, cel care a intuit valenţele terapeutice ale umorului şi puterea vindecătoare asupra tendinţelor perturbatoare ale societăţii omeneşti. Valoarea terapeutică a umorului nu a trecut neobservată nici de oamenii zilelor noastre care, mai mult ca oricând, sunt dornici să-şi deschidă sufletul şi mintea către cunoaşterea tuturor pârghiilor interioare care pot declanşa salturi calitative.

Umorul sănătos este pentru mulţi o modalitate care scoate la suprafaţă puteri nebănuite: puterea de a munci ore în şir, de a fi entuziast şi devotat, puterea de a trece cu dezinvoltură peste situaţiile stresante, puterea de a găsi cel mai bun răspuns în fata evenimentelor vieţii, iar pentru unii puterea de a trece cu succes peste boli mai mult sau mai puţin grave.

Cel mai celebru şi mai bine documentat caz este cel al lui Norman Cousins, care s-a vindecat de o boală gravă de colagen, boală pe care o serie de experţi nu au reuşit să o vindece. Ce ar fi putut face Norman în momentul când şi-a dat seama că medicamentele sunt ineficiente în cazul lui? Să se lase pradă disperării sau să se ridice şi să meargă mai departe? El a ales să râdă. Plin de perseverenţă şi dornic de succes şi-a administrat o doză mare de râs, în serii zilnice. Desenele animate pline de umor au fost vehiculul purtător al undei de râs, care a ajuns acolo unde trebuie, în mintea st trupul lui Norman, redându-i sănătatea. Verdictul doctorilor: vindecat. Ceea ce în urmă cu câteva luni fusese aproape o sentinţă finală, devenise între timp motorul care a revoluţionat mare parte din gândirea medicală. Cum e posibil? S-au întrebat medicii. Unii şi-au lăsat ochelarii pe nas şi au zâmbit (ironic). Alţii s-au pus pe treabă serios. Ce-au aflat a fost un motiv nu de râs, ci de bucurie: râsul scade tensiunea arterială a celor care au valori crescute, reduce eliberarea hormonilor de stres, detensionează muşchii, creşte elasticitatea musculară, creşte numărul limfocitelor T, al limfocitelor B şi a γ-interferonului, factori implicaţi în imunitate, creşte eliberarea de endorfine, îmbunătăţeşte respiraţia şi oxigenarea sângelui. Desigur, studiile au fost făcute pe acei oameni capabili să râdă sănătos, să râdă din inimă.

Să fi fost oare acesta motivul pentru care în India s-au creat în unele oraşe cluburi de râs, locuri unde oamenii se stâng dimineaţă pentru a râde? Sau poate a fost la mijloc puterea contaminanta a umorului? Ecoul bunei dispoziţii a ajuns până la Jurnalul Asociaţiei medicilor americani care a publicat un articol în care s-au analizat pe larg efectele terapeutice ale râsului. Articolul afirmă: “un program de terapie prin râs poate creşte calitatea vieţii pacienţilor cu probleme cronice şi, deoarece râsul are un răspuns imediat pentru aceşti pacienţi, efectul lui se potenţează când râsul este indus cu regularitate o anumită perioadă de timp”. Auzind acesta, oameni cu spirit practic, americanii au chemat în spitale voluntari, aşa numiţii hospital-clown, care caută să uşureze suferinţa celor bolnavi. Însă, râsul sardonic isteric, umorul negru, sau cel plin de cinism, râsul batjocoritor, sadic sau masochist nu intra în categoria umorului terapeutic, iar efectele acestor manifestări, deşi pentru mulţi în mod inconştient, sunt devastatoare.

Doctorii Lee Berk şi Stanley Tan de la Loma Linda University s-au “aliat” cu un grup de oameni bine dispuşi şi le-au dat sarcina să râdă sănătos şi plin de viaţă. În acest timp ei au analizat cu minuţiozitate probe de sânge recoltate înainte şi după reprizele de râs copios. Rezultatele: râsul scade nivelul seric de cortizol, creşte cantitatea de limfocite T activate, creşte numărul şi activitatea limfocitelor natural-killer, creşte numărul limfocitelor T helper şi T supresor. Concluzia: râsul stimulează sistemul imunitar şi îndepărtează efectul imunosupresiv al stresului.