Taberele de Ayurveda

Meteoterapia

Conventional si neconventional

Perspectiva ayurvedica

Renuntarea la fumat

Batoane energizante

Vitamina B

Consumul de apa

Ghimbirul cu miere

Ghimbirul - un valoros remediu

Mierea - nectarul zeilor (1)

Mierea - nectarul zeilor (2)

Beneficiile apei

Va invitam sa va inscrieti pentru a primi informatii despre Ayurveda

Renuntarea la fumat

ARTICOLE RECENTE

Inscrieri

Renuntarea la fumat

INSCRIERI

Activitatea educativa

Subiecte abordate

Renuntarea la fumat

CURS DE AYURVEDA

Dovleacul

Modalitati practice ayurvedice

Puterea vindecatoare a muzicii

Relaxarea si memoria

Raspunsurile organelor la emotii

Bolile si factorii psihici

Atitudinea benefica

Beneficiile terapiei prin ras

Frumusete feminina

Plante pentru transmutare

O viata fericita

Influenta culorilor

Culoarea plantelor

Relaxarea si memoria

Ayurveda sistem de vindecare

Curele de clorofila

Fructele uscate

Dejunul Kolath

Starile vindecatoare

Renuntarea la fumat

RECOMANDARI

Renuntarea la fumat

Actualitate

O descoperire interesanta

Poluarea si sanatatea

Cuptorul cu microunde

Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat

Remedii naturale

Apa de mare

Imbratisarea arborilor

Seva de vita de vie

Ghimbirul

Puterea vindecatoare a muzicii

Alimentatia echilibrata

Alimentatia si longevitatea

Cristaloterapia

Terapia cu apa de izvor

Cursul de Ayurveda Bucuresti

sala de curs Obor, str. Otesani 16

Cursuri de Ayurveda

Curs de Ayurveda Cluj Napoca

Str. Balea nr. 9K, 0742-242.422.

Curs de Ayurveda Braila

0723.507.093, 0727.724.815

Curs de Ayurveda Drobeta  0723.308.683.

Brasov - medicina generala

dr. Cimpean Cristina

0747.074.081. 0733.054.804.

cimpean_cristina@yahoo.com

Consultatii de specialitate

Bucuresti - nutritie

Centrul de nutritie Anima

0745.09.89.11.

Iasi - medicina generala

Cabinet Asclepios

dr. Ina Petrea, 0721.777.330

Ziua Ayurvedei

You Tube

Cluj - medicina generala

Cabinet Hridaya

dr. Aurora Repede, 0740.130.880.

Renuntarea la fumat

Evenimente

Congres de Ayurveda

Tabara de Ayurveda

Concurs de Ayurveda


Concurs Renuntarea la fumat

Articole de actualitate

Aloe

Coronita

Hranirea pielii

Lipicioasa

Cunoasterea Ayurvedei

Termoterapia

Biosignalistica


Renuntarea la fumat

REFERINTE

Renuntarea la fumat
Acasa

AMN-ROMÂNIA

Un antrenament fizic neconvenţional realizat cu rezultate ramarcabile în caz de artrită

Andrei Gamulea

Chiar dacă celor care sunt obişnuţi cu abordarea convenţională a tratamentului artritei reumatoide li se va părea complet neobişnuită, metoda neconvenţională ce va fi indicată în cele ce urmează a permis pacienţilor reumatici să-şi îmbunătăţească considerabil capacitatea fizică printr-un antrenament fizic neconvenţional, alcătuit din exerciţii fizice care solicită în mod armonios articulaţiile corpului.

Recent au fost realizate unele studii care au arătat că pentru cei suferinzi de artrită reumatoidă este mult mai folositor să urmeze un program riguros şi bine alcătuit de exerciţii fizice dinamice şi, într-o anumită măsură, solicitante, care să fie realizat în mod sistematic în loc să parcurgă algoritmul deja cunoscut al metodei convenţionale de reabilitare în caz de artrită şi care prevede cel mult gimnastică menajatoare.

La această concluzie neconvenţională au ajuns şi cercetătorii de la Universitatea Martin Luther din Halle, care au realizat un studiu inedit la care au participat pacienţi din cadrul a două clinici de reabilitare. În cadrul acestui studiu au participat 402 pacienţi, cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, suferinzi de reumatism articular (poliartrită) sau de reumatism al coloanei vertebrale (spondilită). Circa 66% dintre participanţi au fost femei. ]

Cercetătorii din echipa profesorului Wilfried Mau au conceput un program neconvenţional de antrenament fizic de forţă, de rezistenţă corporală şi coordonare motrică. Pacienţii s-au antrenat pe ergometru câte 30 de minute, cu o frecvenţă de trei ori pe săptămană, iar în final au realizat un antrenament de 30 de minute în circuit, cu exerciţii fizice solicitante, de forţă şi de coordonare. Programul neconvenţional ce a fost aplicat în cadrul acestui studiu a inclus şi unele jocuri interactive cu mingea şi badminton.

Cercetătorii au combinat acest antrenament neconvenţional cu un ansamblu de modalităţi psiho-dinamizante specifice de motivare, în cursul cărora pacienţii şi-au planificat cât mai precis activităţile fizice pe care să le efectueze pe cont propriu. Pacienţii din grupa de antrenament neconvenţional au atins o capacitate fizică şi totodată o stare de mulţumire interioară semnificativ mai bune decât pacienţii din grupa de control, care au fost supuşi programului clasic, convenţional, de reabilitare.

Ulterior, la un colocviu ştiinţific pe teme de reabilitare ce a fost ţinut la Leipzig, cercetătorii de la Universitatea Martin Luther au concluzionat că circa 80% dintre participanţii la acest studiu au apreciat în mod deosebit tratamentul neconvenţional ce le-a fost aplicat ca fiind «tocmai potrivit», iar unii (peste 10%) au afirmat chiar că încă a fost «prea puţin» pentru disponibilităţile fizice pe care aceştia au consttat, cu acest prilej, că le au şi că dispun de ele".

Antrenamentul fizic neconvenţional ce a fost indicat mai sus a fost apoi preluat cu succes de către specialiştii din centrul de reabilitare din Bad Eilsen.

În cadrul câtorva dintre centrele de sănătate din România acest tiăp de antrenament neconvenţional a fost perfecţionat şi, pe baza anumitor date tradiţionale ale sistemului milenar Ayurveda, a fost adaptat astfel încât să ofere rezultate şi mai bune, adaptate specificului constituţional al pacienţilor.

S-a remarcat astfel că atunci când antrenamentul fizic neconvenţional este corelat cu o anumită disciplină a odihnei fizice şi este realizat pe fondul aşa-numite stări fizice „a fi în formă” este aproape complet eliminat riscul eventualei agravări a lui vata dosha şi astfel solicitarea fizică sporită corelată cu un fond adecvat de odihnă accelerează timpul de refacere în cazul pacienţilor suferinzi de artrită reumatoidă.

Chiar dacă acesta este o abordare neconvenţională, complet diferită de metoda convenţională menajatoare, această metodă neconvenţională de recuperare fizică este în deplin acord cu anumite date tradiţionale cunoscute încă de mii de ani în cadrul ştiinţei milenare a sistemului Ayurveda.