Taberele de Ayurveda

Meteoterapia

Conventional si neconventional

Perspectiva ayurvedica

Renuntarea la fumat

Batoane energizante

Vitamina B

Consumul de apa

Ghimbirul cu miere

Ghimbirul - un valoros remediu

Mierea - nectarul zeilor (1)

Mierea - nectarul zeilor (2)

Beneficiile apei

Va invitam sa va inscrieti pentru a primi informatii despre Ayurveda

Renuntarea la fumat

ARTICOLE RECENTE

Inscrieri

Renuntarea la fumat

INSCRIERI

Activitatea educativa

Subiecte abordate

Renuntarea la fumat

CURS DE AYURVEDA

Dovleacul

Modalitati practice ayurvedice

Puterea vindecatoare a muzicii

Relaxarea si memoria

Raspunsurile organelor la emotii

Bolile si factorii psihici

Atitudinea benefica

Beneficiile terapiei prin ras

Frumusete feminina

Plante pentru transmutare

O viata fericita

Influenta culorilor

Culoarea plantelor

Relaxarea si memoria

Ayurveda sistem de vindecare

Curele de clorofila

Fructele uscate

Dejunul Kolath

Starile vindecatoare

Renuntarea la fumat

RECOMANDARI

Renuntarea la fumat

Actualitate

O descoperire interesanta

Poluarea si sanatatea

Cuptorul cu microunde

Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat

Remedii naturale

Apa de mare

Imbratisarea arborilor

Seva de vita de vie

Ghimbirul

Puterea vindecatoare a muzicii

Alimentatia echilibrata

Alimentatia si longevitatea

Cristaloterapia

Terapia cu apa de izvor

Cursul de Ayurveda Bucuresti

sala de curs Obor, str. Otesani 16

Cursuri de Ayurveda

Curs de Ayurveda Cluj Napoca

Str. Balea nr. 9K, 0742-242.422.

Curs de Ayurveda Braila

0723.507.093, 0727.724.815

Curs de Ayurveda Drobeta  0723.308.683.

Brasov - medicina generala

dr. Cimpean Cristina

0747.074.081. 0733.054.804.

cimpean_cristina@yahoo.com

Consultatii de specialitate

Bucuresti - nutritie

Centrul de nutritie Anima

0745.09.89.11.

Iasi - medicina generala

Cabinet Asclepios

dr. Ina Petrea, 0721.777.330

Ziua Ayurvedei

You Tube

Cluj - medicina generala

Cabinet Hridaya

dr. Aurora Repede, 0740.130.880.

Renuntarea la fumat

Evenimente

Congres de Ayurveda

Tabara de Ayurveda

Concurs de Ayurveda


Concurs Renuntarea la fumat

Articole de actualitate

Aloe

Coronita

Hranirea pielii

Lipicioasa

Cunoasterea Ayurvedei

Termoterapia

Biosignalistica


Renuntarea la fumat

REFERINTE

Renuntarea la fumat
Acasa

AMN-ROMÂNIA

GHIMBIRUL CU MIERE

UN PREPARAT SIMPLU, PERFECT NATURAL, CE PREZINTĂ UNELE EFECTE BENEFICE EXTRAORDINARE

Ghimbirul (Zingiber officinale) cu miere este un tonic eficient ce ameliorează și vindecă diverse probleme de sănătate, pornind de la răul de maşină până la cancer

Ghimbirul cu miere este un amestec tonic foarte popular în medicina tradițională indiană (Ayurveda). Atât mierea, cât și ghimbirul sunt produse naturale ce au efecte terapeutice benefice extraordinare.

Atunci când sunt combinate, datorită faptului că își potențează unul altuia efectele benefice, cele două ingrediente naturale dau naștere unui remediu fără efecte secundare, foarte eficient în tratarea şi prevenirea a numeroase afecțiuni.

Un istoric remarcabil

Combinaţiile şi asocierile între produsele apicole şi unele plante medicinale, condimente, fructe şi alte substanţe naturale au fost folosite, începând cu secole în urmă, atât în medicina orientală în general, cât şi în cea ayurvedică. Cercetările moderne au constatat eficienţa acestor combinaţii şi asocieri în scopuri nutritive, preventive şi curative.

Cunoscută de peste 7.000 de ani – vechime cu care sunt datate unele picturi rupestre din Spania care demonstrează că omul descoperise mierea și practica apicultura – mierea a fost și rămâne un aliment-miracol cunoscut și prețuit în toate civilizaţiile şi culturile omenirii.

În vechime era oferită ca ofrandă zeilor şi folosită ca monedă de schimb. Mierea este un simbol al iubirii și conform unor mituri greceşti, zeul Eros îşi înmuia săgeata în miere.

Compoziție

În compoziția mierii intră vitaminele B2, B3, B5, B6 și B9, C, D şi PP, precum și elementele minerale fier, magneziu, calciu, potasiu, sodiu şi zinc. Mierea mai conţine şi cantităţi mici, foarte apropiate de nevoile organismului, de beriliu, galiu, vanadiu, zirconiu, titan, nichel, staniu şi argint. Factorul de aciditate al mierii de albine este situat între 3,2 şi 4,5, ceea ce face ca bacteriilor să le fie imposibil să se dezvolte în mierea de albine. Bogăţia nutriţională a mierii de albine vine din conţinutul excepţional de enzime şi aminoacizi, proporţia acestora variind în funcţie de tipul mierii de albine, de regiune şi de tipul florei din care a fost recoltată.

Ghimbirul este un antibiotic natural, în componenţa lui găsindu-se nu mai puţin de 500 de substanţe active, printre care și o cantitate însemnată de vitamine precum B1, B2, B3 şi B6, A, C, E, tocoferol, acid ascorbic, dar şi minerale precum calciu, fier, magneziu, fosfor, mangan, siliciu, potasiu şi zinc.

Proprietăţile multiple ale rădăcinii de ghimbir, printre care faptul că este antiinflamatoare și anticancerigenă, au făcut să fie folosită cu succes în diverse tratamente naturale ce au dat rezultate uimitoare chiar și în cazuri în care medicina convențională afirmă că nu se mai poate face nimic.

Un amestec cu beneficii remarcabile

Amestecul de miere şi rădăcină de ghimbir este renumit mai ales pentru tratarea eficientă și rapidă a problemelor respiratorii și a problemelor digestive. Pe lângă puternicele sale efecte antibiotice, acest amestec foarte gustos, dulce și picant, acționează ca un antibacterian cu spectru larg, antiviral și antiparazitar. Este o sursă bogată de antioxidanți și este un valoros analgezic.

Stările de greaţă și vomă, inclusiv răul de maşină sau de avion, pot fi foarte ușor ameliorate prin consumarea ghimbirului cu miere. Durerile și întinderile musculare pot fi calmate prin consumul de rădăcină de ghimbir cu miere, precum și prin aplicarea locală de comprese în zona afectată.

Dacă ne confruntăm cu o răceală, o gripă ori un guturai, ghimbirul cu miere – un excelent expectorant – ne poate ajuta să eliminăm rapid simptomele bolilor specifice sezonului şi să ne vindecăm mai repede. Tot acest tratament natural, datorită proprietăţilor carminative ale ghimbirului, ne ajută să eliminăm şi durerile abdominale cauzate de acumularea de gaze în intestine.

O lingură din acest amestec poate fi consumată după fiecare masă pentru îmbunătățirea digestiei. Atunci când acest amestec simplu este folosit de către femei înainte de declanșarea menstruației, ghimbirul cu miere este eficient în eliminarea durerilor menstruale, datorită proprietăților antispasmodice ale rădăcinii de ghimbir.

Totuși, nu este indicat să fie luat de femei chiar în timpul menstruaţiei, deoarece datorită efectului său emenagog poate amplifica sângerările menstruale. Femeile însărcinate pot consuma cu moderaţie acest amestec și chiar le poate fi de un real ajutor în diminuarea simptomelor digestive din perioada sarcinii, precum sunt voma sau greaţa.

Lista este doar la început: acest amestec valoros este folosit în tratarea diverselor afecțiuni cum ar fi: tuse cronică, sinuzită, bronşită, febră, congestii respiratorii, astm bronşic. Este calmant în cazul inflamaţiilor gâtului (amigdalită, faringită, răguşeală) și al durerilor abdominale. Tratează indigestia, constipația și balonarea, bolile ficatului, favorizează secreţia bilei şi mobilitatea vezicii urinare.

Ajută, de la caz la caz, în situaţia existenţei unor probleme oculare, cum ar fi cataracta. Este, de asemenea, adjuvant în tratarea bolilor cardiovasculare precum hipertensiunea arterială, hipercolesterolemia, ateroscleroza, infarctul miocardic și în boli ale sistemului neuropsihic cum sunt cefaleea, migrena, depresia, tulburările de memorie, agitaţia.

Combinaţia de miere şi ghimbir este sedativă şi calmantă. Stimulează imunitatea și în plus are și un efect de înfrumusețare pentru piele, unghii, păr şi dinţi. Crește vitalitatea și are efect afrodiziac.

Proprietățile rădăcinii de ghimbir

Consumul de ghimbir are un puternic efect anticancerigen. Acest amestec, foarte simplu în aparență, a dat rezultate uimitoare în diverse tipuri de cancer. Diverse studii au indicat că mierea combinată cu ghimbirul proaspăt are un efect de diminuare a tumorilor prin două acțiuni distincte: prin apoptoză (moartea programată a celulelor), acţiune terapeutică ce face ca celulele canceroase „să comită suicid“ şi să se autodistrugă, lăsând celulele sănătoase din jur neatinse, și prin autofagie, acţiune prin care ghimbirul și mierea determină celulele canceroase să se „consume“ între ele.

Pe lângă proprietățile anticancerigene, ghimbirul prezintă de asemenea și proprietăți antiinflamatoare, prin care previne formarea tumorilor precanceroase, fiind o sursă bogată de antioxidanți. Pentru cei care suferă de cancer, acest amestec excepţional mai are și un alt efect benefic: ameliorează până la dispariție stările de vomă și greață care sunt cauzate de efectele secundare ale diverselor medicamente, precum şi de radioterapie și chimioterapie.

O mărturie impresionantă

Cazul croatului Ante Kresich a uimit lumea medicală. Diagnosticat în anul 2001 cu unul dintre cele mai periculoase tipurile de cancer – cancer pulmonar, acesta a fost informat de medici că nu va mai avea mult timp de trăit. Croatul  Kresich a reușit să se vindece complet şi este convins că folosirea ca remediu a acestui amestec de miere și ghimbir i-a redat sănătatea, ceea ce l-a făcut să popularizeze apoi acest remediu natural foarte prețios în diverse emisiuni TV și pe internet. „Am plecat de la spital în luna aprilie, iar în vara eram deja un om aproape sănătos. Când m-am dus la consultaţie, medicilor mei nu le venea să creadă că sunt încă în viaţă. Datorită mierii şi ghimbirului, cancerul pulmonar a dispărut complet, iar rezultatele analizelor au evidenţiat doar urme nesemnificative ale bolii“, a depus mărturie acesta.

Astăzi sănătos şi plin de energie, Ante are un nou hobby: apicultura. „Multe ființe cu probleme de sănătate au venit la mine şi eu le-am relatat mereu cu sinceritate povestea mea, cu toată agonia prin care a trebuit să trec, precum şi modul în care m-am vindecat. Exemplul meu le oferă speranţe îndreptăţite multora“, mărturisește croatul, care consideră că este de datoria sa să ajute acum și alţi oameni să se vindece.

Un alt exemplu grăitor

Un alt caz grăitor este al unei femei din Bosnia care a fost diagnosticată cu cancer endocrin şi a petrecut 20 de zile la spital, în secţia de terapie intensivă. Nimeni nu a crezut că ea va rămâne în viaţă.

Cu toate acestea, după ce a auzit de cazul lui Ante, ea a început să folosească ghimbir combinat cu miere şi după doar câteva zile a început să îşi redobândească vitalitatea, fără chimioterapie, fără alte metode clasice, astăzi ea fiind mai sănătoasă ca niciodată.

Preparare

Pentru a prepara acasă acest amestec simplu și extraordinar de eficient, avem nevoie doar de rădăcină de ghimbir proaspătă și de miere de albine naturală. Două rădăcini mari de ghimbir (cu o greutate însumată de circa 500 g) se curăță de coajă, iar apoi se rad pe răzătoarea mică.

Ghimbirul ras se introduce apoi într-un borcan mare de sticlă, iar peste el se toarnă aproximativ 500 g de miere de albine.

Se amestecă apoi cu o lingură de lemn până când cele două ingrediente se întrepătrund și rezultă un preparat perfect omogen. Se ia câte 1 lingură de ghimbir cu miere de 3-4 ori pe zi.

Acest tratament natural trebuie continuat cu perseverență o perioadă cât mai lungă de timp, pentru a stabiliza efectele sale terapeutice.

Efectele terapeutice extraordinare ale acestui amestec sunt mult diminuate dacă acest produs este preparat termic, sub formă de ceai de exemplu, încălzind mierea s-au fierbând ghimbirul.

Aşadar ingredientele trebuie să fie combinate doar la temperatura mediului ambiant pentru a obţine astfel un amestec care să prezinte efectele benefice indicate.


Ghimbirul cu miere.pdf
Share on Facebook Share via e-mail Print