Recomandari

Dovleacul

Modalitati practice ayurvedice

Indigestia

Puterea vindecatoare a muzicii

Relaxarea si memoria

Raspunsurile organelor la emotii

Bolile si factorii psihici

Atitudinea benefica

Beneficiile terapiei prin ras

Frumusete feminina

Plante pentru transmutare

O viata fericita

Influenta culorilor

Culoarea plantelor

Relaxarea si memoria

Ayurveda sistem de vindecare

Curele de clorofila

Fructele uscate

Dejunul Kolath

Starile vindecatoare

Referinte


Inscrieri curs Ayurveda

Inscrieri sesiunea 2017 - 2018

Traista ciobanului Traista ciobanului Traista ciobanului Sofranel Iarba-Sarpelui

Actualitate

O descoperire interesanta

Poluarea si sanatatea

Cuptorul cu microunde

Iarba-Sarpelui

Evenimente

Tabara de Ayurveda

Concursul de Ayurveda


Remedii naturale

Apa de mare

Imbratisarea arborilor

Seva de vita de vie

Ghimbirul

Puterea vindecatoare a muzicii

Alimentatia echilibrata

Alimentatia si longevitatea

Cristaloterapia

Terapia cu apa de izvor

Cursul de Ayurveda

Bucuresti

se va desfăşura săptămânal,

în fiecare zi de joi,

în intervalul

18.30 – 21.00,

la sala de curs Obor,

str. Otesani 16, sector 2.

Anunturi

Curs de Ayurveda

Cluj Napoca

Str. Balea nr. 9K

Informatii la telefon:

0742-242.422.

Curs de Ayurveda

Braila

Informații telefon:

0723/507093,

0727/724815

Conferinta de deschidere a cursului de Ayurveda din

Drobeta Turnu Severin

va avea loc marti, 3 octombrie 2017 ora 18,00 la Casa Tineretului, etaj. II. Intrarea este libera.

Cursul de Ayurveda grupa 1 se va desfasura saptamanal, in fiecare zi de miercuri, incepand cu ora 17,30 la adresa:  bd. M.Viteazul, nr.32,bl.Z8,sc.3,ap.14.

Informatii despre curs la nr. tel. 0723308683.

Ghimbirul, un condiment natural de provenienţă asiatică, fiind folosit de chinezi de peste 2500 de ani în bucătarie precum şi în medicină, a ajuns în România de curând. Ne bucurăm de mirosul şi de aroma deosebită a ghimbirului în mâncare, dar ştiaţi că rădăcina de ghimbir poate fi un remediu în nenumarate afecţiuni? De când “l-am descoperit”, în casa noastră este mereu prezent în “trusa de prim ajutor”. Celor ce nu-l cunosc încă, le voi împărtăşi din minunatele beneficii pe care acesta le poate aduce vietii noastre. Ghimbirul este un condiment obţinut din rădăcina cu tuberculi a plantei Zingiber offcinale, care creşte în pădurile tropicale ale Asiei de sud. Mirodenia are o notă uşor muşcătoare şi fierbinte, aroma ghimbirului fiind bogată, dulce, caldă şi lemnoasă. Numele de ghimbir provine din sanscrită şi  înseamnă "formă de corn", datorită asemănarii cu un corn de cerb.

de Adriana Dan

Ghimbirul - un condiment valoros

Datorită moleculelor aromatice pe care le conţine, ghimbirul şi-a câştigat de secole reputaţia de plantă afrodisiacă pentru virtuţile sale tonifiante, siropul de ghimbir fiind un puternic dinamizant al functiei sexuale.


În secolul al XV-lea, turta dulce presărată cu ghimbir a devenit un cadou care simboliza iubire şi respect. În secolul al XIX-lea, ghimbirul se punea, de obicei în bere, pentru a da un gust mai aromat. În secolul al XIX-lea, în cârciumile englezeşti se obişnuia să se ţină sub tejghea un borcănel cu ghimbir, pentru aromatizarea băuturilor, din această practică rezultând berea de ghimbir. Berea de ghimbir devine apoi foarte populară şi în America, dar popularitatea ei scade în timpul prohibiţiei, când începe să fie tot mai diluată, în timp, berea de ghimbir a rămas o băutură nealcoolică,  în zilele noastre a căzut în anonimat.


Cucerind bucătaria europeană, ca şi condiment picant, apropiat de piper,  a pătruns şi în cosmetică, iar  mai nou este utilizat în scopuri terapeutice. Ghimbirul poate fi un aliat bun, alături de o alimentaţie sănătoasă şi activitate fizică, în lupta contra kilogramelor nedorite. Există numeroase modalităţi prin care ghimbirul vă poate ajuta să ardeţi grăsimile; el ajută la micşorarea nivelului de colesterol şi stimulează transformarea colesterolului în acizi biliari.De asemenea, ghimbirul creşte metabolismul datorită unor substanţe care stimulează enzimele gastrice. Cu cât aveţi un metabolism mai bun si mai activ, cu atât veţi arde mai multe grăsimi. Există multe metode prin care puteţi include ghimbirul în alimentatia dumneavoastră: puteţi aroma mâncărurile preferate cu puţin ghimbir, puteţi servi un ceai călduţ de ghimbir seara sau puteţi lua suplimente pe bază de ghimbir.


Greaţa provocată de sarcină sau de călătoria cu diferite mijloace de transport, poate fi ameliorată de rădăcina de ghimbir. Este recunoscut pentru abilitatea sa de a calma un stomac iritat şi de a stimula fluxul bilei. Ghimbirul reduce aciditatea din stomac, aceasta determinând diminuarea ratei secreţiilor gastrice şi intensificarea activităţii enzimelor digestive. Astfel, crampele stomacale vor fi ameliorate iar circulaţia va fi îmbunătăţită. Cei care suferă din pricina artritei, ar trebui să stie că masajul cu ulei de ghimbir usurează durerea datorită proprietăţilor antiinflamatorii. Ghimbirul, mai ales sub formă de ceaiuri, a fost dintotdeauna folosit pentru a ameliora arsurile la stomac precum şi simptomele răcelilor şi alergiilor. De asemenea  este un bun analgezic contra durerilor menstruale.


Numeroase studii efectuate de medici si cercetători americani au demonstrat că ghimbirul poate fi o alternativă eficientă în tratamentul contra cancerului ovarian şi  poate preveni formarea cancerului de colon. Specialiştii precizează că mii de ani ghimbirul a fost administrat, în special, bolnavilor cu artrită reumatoidă, acţiunea sa antiinflamatoare recomandându-l cu succes acestei categorii de bolnavi. Fitoterapeuţii au constatat că, spre deosebire de medicamentele alopate, ghimbirul scuteşte această categorie de bolnavi de efectele secundare ale medicamentelor folosite pe termen lung - mai ales de ulcerele de stomac. Cercetările continuă în acest sens, pentru a se demonstra cum poate să neutralizeze planta acizii inflamatori din articulaţii. Deci, se adevereşte pe deplin proverbul indian care spune "Orice calitate bună este conţinută în ghimbir".