Taberele de Ayurveda

Meteoterapia

Conventional si neconventional

Perspectiva ayurvedica

Renuntarea la fumat

Batoane energizante

Vitamina B

Consumul de apa

Ghimbirul cu miere

Ghimbirul - un valoros remediu

Mierea - nectarul zeilor (1)

Mierea - nectarul zeilor (2)

Beneficiile apei

Va invitam sa va inscrieti pentru a primi informatii despre Ayurveda

Renuntarea la fumat

ARTICOLE RECENTE

Inscrieri

Renuntarea la fumat

INSCRIERI

Activitatea educativa

Subiecte abordate

Renuntarea la fumat

CURS DE AYURVEDA

Dovleacul

Modalitati practice ayurvedice

Puterea vindecatoare a muzicii

Relaxarea si memoria

Raspunsurile organelor la emotii

Bolile si factorii psihici

Atitudinea benefica

Beneficiile terapiei prin ras

Frumusete feminina

Plante pentru transmutare

O viata fericita

Influenta culorilor

Culoarea plantelor

Relaxarea si memoria

Ayurveda sistem de vindecare

Curele de clorofila

Fructele uscate

Dejunul Kolath

Starile vindecatoare

Renuntarea la fumat

RECOMANDARI

Renuntarea la fumat

Actualitate

O descoperire interesanta

Poluarea si sanatatea

Cuptorul cu microunde

Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat

Remedii naturale

Apa de mare

Imbratisarea arborilor

Seva de vita de vie

Ghimbirul

Puterea vindecatoare a muzicii

Alimentatia echilibrata

Alimentatia si longevitatea

Cristaloterapia

Terapia cu apa de izvor

Cursul de Ayurveda Bucuresti

sala de curs Obor, str. Otesani 16

Cursuri de Ayurveda

Curs de Ayurveda Cluj Napoca

Str. Balea nr. 9K, 0742-242.422.

Curs de Ayurveda Braila

0723.507.093, 0727.724.815

Curs de Ayurveda Drobeta  0723.308.683.

Brasov - medicina generala

dr. Cimpean Cristina

0747.074.081. 0733.054.804.

cimpean_cristina@yahoo.com

Consultatii de specialitate

Bucuresti - nutritie

Centrul de nutritie Anima

0745.09.89.11.

Iasi - medicina generala

Cabinet Asclepios

dr. Ina Petrea, 0721.777.330

Ziua Ayurvedei

You Tube

Cluj - medicina generala

Cabinet Hridaya

dr. Aurora Repede, 0740.130.880.

Renuntarea la fumat

Evenimente

Congres de Ayurveda

Tabara de Ayurveda

Concurs de Ayurveda


Concurs Renuntarea la fumat

Articole de actualitate

Aloe

Coronita

Hranirea pielii

Lipicioasa

Cunoasterea Ayurvedei

Termoterapia

Biosignalistica


Renuntarea la fumat

REFERINTE

Renuntarea la fumat
Acasa

AMN-ROMÂNIA

ASPECTE DEFINITORII DESPRE SFERA DE CONȘTIINȚĂ A MARELUI ZEU INDRA

În tradiția milenară ayurvedică, Marele Zeu Indra este cunoscut ca fiind Stăpânul zeiesc al energiilor celeste şi al sferei subtile a spaţiului.

Marele Zeu Indra este cunoscut în tradiția spirituală orientală ca fiind Stăpânul zeilor şi protectorul discipolilor căii spirituale.

Marele Zeu Indra este o ființă exemplară, plină de curaj, de temeritate şi de eroism. Tradiția ayurvedică precizează faptul că Marele Zeu Indra este înzestrat cu o neasemuită vigoare şi cu o mare putere de acțiune benefică. În onoarea lui Indra, în lucrările sacre ale Indiei, în Veda-e, sunt dedicate numeroase  imnuri, mai multe decât în onoarea tuturor celorlalţi zei, cu excepţia Marelui Zeu Agni.

Despre Marele Zeu Indra se afirmă faptul că poate lua orice formă doreşte şi tocmai de aceea Marelui Zeu Indra îi sunt atribuite numeroase forme de manifestare și întrupări.

Reprezentarea și descrierea tradiţională asociată Marelui Zeu Indra

În mod tradiţional, Marele Zeu Indra este descris ca o fiinţă excepțională, care apare ca având pielea strălucitoare și aurie, iar braţe extraordinar de lungi. Indra se deplasează într-o trăsură aurie strălucitoare, trasă de doi cai negri cu coama fluturând. Indra este reprezentat ca având patru mâini, este înarmat cu un trăsnet (vajra), pe care îl ţine cu una dintre mâinile din partea sa dreaptă. Indra mai are totodată şi săgeţi, un mare cârlig (ankusha) şi un laţ cu care îşi învinge adversarii. Scrierile sacre ale Indiei (purana-ele) îl descriu pe Indra ca pe un bărbat tânăr, călărind uneori un cal alb sau alteori un elefant, purtând un fulger în mâna dreaptă.

Veşnic tânăr, Indra este ființa celestă care întruchipează virtuţile tinereţii, ale eroismul, la fel ca și manifestarea stării de generozitate dumnezeiască și a exuberanţei însuflețitoare și dătătoare de viață. Uneori, în reprezentările tradiționale, Indra este descris ca având pieptul şi braţele însemnate cu o mulţime de ochi (akshi), fiind astfel supranumit Sahasraksha, expresie care înseamnă "Cel ce este înzestrat cu o mie de ochi". Indra mai este descris în tradiția orientală ca fiind unul dintre cei mai tineri zei, fiind uneori numit şi Kanina, cuvânt care înseamnă ”Cel născut veșnic tânăr”, ”Cel plin de tinerețe”, "Cel mai mic" sau "Mezinul". Indra este descris în mod sugestiv ca fiind o ființă excepțională, ce este întruchiparea vigorii și a tinereţii, stare pe care Indra şi-o menţine folosind mereu băutura celestă a zeilor (soma).

Marele Zeu Indra în tradiția ayurvedică

Transmiterea Știinţei sacre a Ayurvedei către oameni a fost intermediată de către Marele Zeu Indra. Indra este cel care a revelat oamenilor nemuritoarea Știinţă sacră a Vieţii (Ayurveda), fapt menționat încă din primele sutra-e ale binecunoscutei lucrări de Ayurveda Charaka-Samhita. În acest context, Indra este menţionat ca fiind cel care a primit învăţătura secretă a Ayurvedei de la cei doi vinecători celești, Ashvinii. Indra este păstrătorul tezaurului inestimabil de cunoaştere al Știinţei Vieţii şi tocmai de aceea Indra este cel care, atunci când este apelat plin de fervoare, răspunde cu o mare bunăvoinţă, oferind astfel sprijinul său zeiesc.

Lucrarea de Ayurveda Charaka-Samhita afirmă despre Indra că este "Salvatorul fiinţelor umane aflate în suferinţă". Tocmai de aceea, Indra este solicitat de către înţelepţii doritori de viaţă lungă să le reveleze cunoaşterea secretă a Ayurvedei, care până atunci a fost accesibilă numai fiinţelor celeste.

Despre Marele Zeu Indra se afirmă faptul că a realizat foarte multe vindecări excepționale, așa cum sunt: sutura gâtului fracturat fără nicio hemoragie, vindecarea stărilor de devitalizare extremă şi a consumpţiei ce îi afecta pe cei suferinzi de tulburări grave de genul tuberculozei (rajayakshma), regenerarea părului în cazurile de chelie, precum şi vindecarea multor altor boli.

Despre Indra se afirmă faptul că realizat multe vindecări miraculoase, oferind un sprijin excepțional în vindecare unor fiinţe umane cărora Rig-Veda le şi indică numele și anume: a redat vederea lui Paravrija, l-a ajutat pe Srona să recapate capacitatea de a merge şi l-a vindecat pe Apala de o grea boală de piele.

Rig-Veda menţionează totodată în mod special şi îndemânarea extraordinară a lui Indra în intervenţiile terapeutice de tip chirurgical şi în soluţionarea cazurilor grave de muşcături de scorpion sau a celor de mușcături de şarpe.

În lucrarea intitulată Ayurveda-Vijnana, Indra este descris ca fiind un mare expert în tratarea rapidă și eficientă a tulburărilor psiho-mentale, pentru vindecarea cărora Indra aplica o multitudine de formule terapeutice naturale alcătuite din plante cu efecte vindecătoare asupra psihicului și a minții. Câteva formule terapeutice de acest gen îi atribuite lui Indra și se regăsesc consemnate inclusiv în lucrările clasice de Ayurveda, așa cum este Charaka-Samhita sau Sushruta-Samhita.

Share on Facebook Share via e-mail Print