Taberele de Ayurveda

Meteoterapia

Conventional si neconventional

Perspectiva ayurvedica

Renuntarea la fumat

Batoane energizante

Vitamina B

Consumul de apa

Ghimbirul cu miere

Ghimbirul - un valoros remediu

Mierea - nectarul zeilor (1)

Mierea - nectarul zeilor (2)

Beneficiile apei

Va invitam sa va inscrieti pentru a primi informatii despre Ayurveda

Renuntarea la fumat

ARTICOLE RECENTE

Inscrieri

Renuntarea la fumat

INSCRIERI

Activitatea educativa

Subiecte abordate

Renuntarea la fumat

CURS DE AYURVEDA

Dovleacul

Modalitati practice ayurvedice

Puterea vindecatoare a muzicii

Relaxarea si memoria

Raspunsurile organelor la emotii

Bolile si factorii psihici

Atitudinea benefica

Beneficiile terapiei prin ras

Frumusete feminina

Plante pentru transmutare

O viata fericita

Influenta culorilor

Culoarea plantelor

Relaxarea si memoria

Ayurveda sistem de vindecare

Curele de clorofila

Fructele uscate

Dejunul Kolath

Starile vindecatoare

Renuntarea la fumat

RECOMANDARI

Renuntarea la fumat

Actualitate

O descoperire interesanta

Poluarea si sanatatea

Cuptorul cu microunde

Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat Renuntarea la fumat

Remedii naturale

Apa de mare

Imbratisarea arborilor

Seva de vita de vie

Ghimbirul

Puterea vindecatoare a muzicii

Alimentatia echilibrata

Alimentatia si longevitatea

Cristaloterapia

Terapia cu apa de izvor

Cursul de Ayurveda Bucuresti

sala de curs Obor, str. Otesani 16

Cursuri de Ayurveda

Curs de Ayurveda Cluj Napoca

Str. Balea nr. 9K, 0742-242.422.

Curs de Ayurveda Braila

0723.507.093, 0727.724.815

Curs de Ayurveda Drobeta  0723.308.683.

Brasov - medicina generala

dr. Cimpean Cristina

0747.074.081. 0733.054.804.

cimpean_cristina@yahoo.com

Consultatii de specialitate

Bucuresti - nutritie

Centrul de nutritie Anima

0745.09.89.11.

Iasi - medicina generala

Cabinet Asclepios

dr. Ina Petrea, 0721.777.330

Ziua Ayurvedei

You Tube

Cluj - medicina generala

Cabinet Hridaya

dr. Aurora Repede, 0740.130.880.

Renuntarea la fumat

Evenimente

Congres de Ayurveda

Tabara de Ayurveda

Concurs de Ayurveda


Concurs Renuntarea la fumat

Articole de actualitate

Aloe

Coronita

Hranirea pielii

Lipicioasa

Cunoasterea Ayurvedei

Termoterapia

Biosignalistica


Renuntarea la fumat

REFERINTE

Renuntarea la fumat
Acasa

AMN-ROMÂNIA


Sinivali


În tradiția milenară a Ayurvedei Sinivali este cunoscută ca o minunată femeie inițiată în cunoașterea tainelor vieții şi în special în arta ocultă a atingerii generatoare de viață și energie. În cursul vieții ei pământești, Sinivali a cunoscut şi a stăpânit foarte bine obstetrica ayurvedică. Sinivali era cunoscută ca o ființă deosebit de înzestrată în calitate de asistent al naşterilor. În acţiunile sale concrete, Sinivali era asistată la rândul ei şi acţiona la unison cu Sarasvati.

În textele ayurvedice sunt date unele descrieri ale calităților excepționale pe care le manifesta Sinivali în ipostaza ei de fiinţă model, prin care ilustra calitățile minunate pe care este necesar să le manifeste o femeie însoţitoare care asistă în mod activ la o naştere a unei fiinţe umane.

În mod tradiţional, Sinivali este cea care conferă fiinţei umane nou născute prima senzaţie tactilă de mângâiere. Prin această primă atingere ocrotitoare nou-născutul pe această lume primeşte în fiinţa sa puterea subtilă ocrotitoare a graţiei lui Dumnezeu, manifestată atunci prin intermediul atingerii pline de blândeţe a lui Sinivali. Chipul neasemuit de blând al acestei minunate femei revarsă către fiinţa umană, tocmai născută în această lume, graţia Mamei Divine. Braţele pline de frumuseţe pe care le are Sinivali conferă susţinere, protecţie şi o plăcută senzaţie protectoare de siguranţă la venirea unui suflet în această lume fizică.

În tradiţia orientală Sinivali este cunoscută ca fiind însoţitoarea femeilor aflate la prima naştere. Ea este descrisă în mod profund transfigurator în tradiţia indiană. În Rig-Veda (II, 32, 6) despre Sinivali se spune că ea are „braţe extraordinar de frumoase şi un chip plin de încântare, iar în preajma ei se află un mare număr de copii”.

Sinivali este renumită pentru că ea a adus pe lume, ca asistentă la naştere, foarte mulţi copii, datorită cunoaşterii profunde a ştiinţei ayurvedice şi datorită îndemânării sale excepţionale, ajutând totodată femeile să nască foarte uşor. În Ayurveda, Sinivali este cunoscută ca fiind cea care ajută femeile să nu piardă o sarcină. Un imn din Rig-Veda (X, 184, 2) cuprinde următoarele versuri: „O Sinivali, O Sarasvati, menţineţi voi, cu blândeţea şi iubirea voastră, trupul în formare al fiinţei ce urmează să se nască, în sălaşul protector al mamei sale care-l poartă”.

Atât Sarasvati, cât şi Sinivali sunt descrise în tradiţia orientală ca fiinţe divine care apar sub formă umană, manifestând atunci anumite înzestrări divine. Ele se manifestă adeseori împreună, întocmai ca şi cei doi Ashvinii din tradiţia ayurvedică. Ambele ipostaze sunt cele ale unor femei care manifestă o mare devoţiune şi compasiune faţă de toate fiinţele umane.

Datorită înzestrărilor excepţionale ale lor atât Sarasvati, cât şi Sinivali au fost iubite de către fiinţele umane care adorau manifestările felurite ale Marii Mame Divine şi care au descoperit astfel în cele două întrupări manifestarea unor aspectele sublime ale Mamei Divine.

Sinivali manifestă acea ipostază a Mamei Divine care este plină de dragoste pentru fiinţele create şi care le ocroteşte la naşterea lor în lumea fizică.

Alături de Sarasvati, care este cunoscută ca Zeiţa înţelepciunii şi a tuturor bogăţiilor, a prosperităţii şi a fericirii, Sinivali este cunoscută ca fiind Ocrotitoarea prin excelenţă.  Sarasvati este sursa hrănirii, fiind descrisă ca având sânii mari rotunzi şi prolifici, având un mers încântător. Atât Sinivali, cât şi Sarasvati fac parte din grupul de fiinţe înzestrate cu calităţi divine ce sunt asociate procreaţiei şi de asemenea creativităţii în general (garbha-dhi). Ele îi asistau adeseori pe cei doi Ashvinii în intervenţiile lor vindecătoare.

Sinivali şi Sarasvati alcătuiesc împreună perechea celor două entităţi feminine guvernatoare ale celor două canale subtile (nadi) polare ale fiinţei şi anume ida-nadi şi pingala-nadi. Ele sunt acelea care împreună determină intrarea deplină a energiei subtile a vieţii de-a lungul celor două canale polare ale fiinţei umane şi anume ida-nadi şi pingala-nadi în momentul naşterii. În acest rol Sarasvati este cea care deschide poarta lui ida-nadi, ce asigură hrănirea fiinţei, întocmai cum vak, Cuvântul Suprem, este hrana cunoaşterii sacre.

Sarasvati îndeplineşte rolul Zeiţei cuvântului sublim şi a vibraţiei primordiale care hrăneşte fiinţele. Sinivali este deschizătoarea canalului solar, pingala-nadi, cel ce conferă fiinţei umane impusul primordial al manifestării sale în această lume, ca fiinţă întrupată într-un trup fizic.

Sinivali este totodată cea care îi învaţă îndemânarea exemplară atât pe toţi practicienii ayurvedici, cât şi pe cei ce îndeplinesc rolul de însoţitor în actul de vindecare.

În tradiţia ayurvedică este cunoscut faptul că atingerea unui vindecător este plină de blândeţe şi de abilitate. Sinivali este cea care face cu putinţă manifestarea gestului care alină, mișcarea mâinii care mângâie, atingerea degetelor care ajută şi vindecă în mod aproape miraculos.

Sinivali este cea care aduce mângâierea ocrotitoare a mâinilor Mamei Divine, iar Sarasvati aduce dulceaţa glasului ocrotitor al Mamei Divine. Ele împreună îi însoţesc şi îi ajută pe cei doi Ashivinii.

Tot Sinivali este cea care ghidează pe cei care practică masajul la copii mici, învăţându-i care sunt mişcările cele mai potrivite în fiecare situaţie. Sinivali îi ghidează pe cei care practică masajul ayurvedic (abhyanga) cum să simtă cât mai bine prin intermediul palmelor modul în care trebuie să acţioneze prin masaj. Ea este cea care îi asistă pe cei care învață știința cea tainică a citirii pulsului fiinţei (nadi-vijnana).